page contents

Nätverks- och säkerhetstekniker

Din karriär börjar här!

På Exalt finns det ingenting som är strategiskt viktigare än våra medarbetare och vår kompetenskultur. Här får du en chans att bidra och utvecklas. 

Exalt växer och behöver förstärkning av fler talanger som brinner för nätverksteknik!

Nätverks- och säkerhetstekniker

OM TJÄNSTEN 

Du kommer att ingå i ett team av tekniker som både arbetar med att upprätthålla driften hos våra nätdriftskunder och som konsulter med t.ex. säkerhetslösningar, routing/switching och trådlösa nät. När du har fått chansen att sätta dig in i våra nätdriftskunders miljö kommer du även att ingå i en beredskapsgrupp enligt ett roterande 24/7/365-schema.

 

Vi arbetar med produkter från bl.a. Juniper, Arista, Fortinet, HPE/Aruba och Cisco. Bland våra kunder finns t.ex. telekombolag, operatörer, universitet, arenor, stadsnät och fastighetsbolag. Du har nära kontakt med kunderna och planerar till stor del dina dagar själv baserat på kundernas behov, eller i samråd med din chef.

 

Arbetet utförs dels i våra lokaler och dels hos våra kunder som i första hand finns i Stockholmsområdet, men vi har även en del uppdrag i övriga Sverige. Då flera av våra kunder arbetar med säkerhetsklassad information kommer vi behöva utdrag om dig från belastningsregistret. För vissa kunduppdrag kan även säkerhetsprövning krävas. 

OM OSS

Exalt är en helhetsleverantör av kommunikationslösningar för företag, stadsnät, operatörer, myndigheter och organisationer. Bolaget är ledande inom design, installation, drift och underhåll av kommunikationsnät på såväl aktiv som passiv nivå. Exalt bildades 2005 av sex nätverkstekniker med bakgrund från Ericsson. Nu har bolaget drygt 30 anställda och omsätter ca 40 mkr. Bolaget har sitt kontor i Sundbyberg och är sedan 2005 noterat på Spotlight Stock Market.

 

Verksamheten präglas av en stark värdegrund baserad på samarbete, nytänkande, ärlighet och kvalitet. Dessa värdeord bygger Exalt's värdemål "Trygghet & Långsiktighet". Verksamheten bedrivs inom tre affärsområden; Säker Kommunikation (där samtliga nätverks- och säkerhetstekniker ingår), IT-Infrastruktur och Data Management.

 

OM DIG
Du har ett brinnande intresse för teknik och i synnerhet nätverks- och säkerhetslösningar. Efter att ha arbetat minst 3-5 år har du samlat på dig både kunskaper och erfarenhet från design, implementation, drift och felsökning av både trådlösa och trådbundna säkra nätverkslösningar. Möjligt att du också valt att certifiera dig inom något teknikområde eller produkt. 

Du gillar utmaningar, att ställas inför problem att lösa och engagerar dig för att hitta den bästa lösningen för våra kunder. Du är noggrann och kollar hellre en gång för mycket än för lite innan du lämnar ifrån dig ditt arbete. Precis som dina nya arbetskamrater är du prestigelös och stöttande, samtidigt som du känner en trygghet i att dina arbetskamrater ställer upp för dig när det behövs. Du kan arbeta både i grupp och individuellt, och sitter gärna och labbar för att utvecklas ytterligare om du får en lucka mellan uppdragen. Det är viktigt att du agerar professionellt, konsultmässigt och bygger förtroende när du träffar kunderna.

KRAV FÖR TJÄNSTEN

 • Minst 3-5 års erfarenhet från liknande arbete

 • Tidigare arbete med produkter från Cisco, Arista, Juniper eller Fortinet

 • Goda kunskaper inom routing/switching, t.ex. MPLS, BGP, OSPF, 802.1x

 • Goda kunskaper inom trådlösa nät, kanalplanering, site survey

 • Goda kunskaper om säkerhetslösningar inom bl.a. brandväggar och VPN

 • Körkort med B-behörighet

 • Flytande svenska i tal och skrift

 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

 • Max 60 minuters reseavstånd till Sundbyberg

 • Svenskt medborgarskap

MERITERANDE FÖR TJÄNSTEN

 • Certifiering från Cisco, Arista, Juniper eller Fortinet

 • Kunskaper om administration av Linux-OS

 • Kunskaper i Python

 • Kunskaper om passiv nätinfrastruktur, koppar och fiber

VÅRT ERBJUDANDE

Vi erbjuder dig en arbetsplats att trivas på, frihet under ansvar och möjlighet att utvecklas. Dessutom får du arbeta med spännande kunder och genom ditt arbete göra skillnad både hos Exalt och våra kunder. Hos oss på Exalt värnar vi om att du får ihop din roll både på och utanför arbetet. Självklart har vi friskvård och flexibla pensioner.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde så snart som möjligt eller efter överenskommelse.

VAD GÖR DU NU?

Om du har frågor eller är intresserad av tjänsten är du välkommen att skicka in din intresseanmälan med CV och personligt brev till jobb@exalt.se. 

Bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser undanbedes.

 

Kontakt

Hallonbergsplan 5

174 52 Sundbyberg

Hitta hit (karta)

Telefon: +46 8 706 76 50
E-mail: info@exalt.se

Skicka meddelande