Exalt och Aptilo inleder samarbete kring trådlösa nät

Press Placeholder

<br /> ViewReleaseInStandardHtml<br />

Exalt och Aptilo inleder samarbete kring trådlösa nät

Under hösten har Exalt utvecklat sitt erbjudande kring Exalt WAAS – trådlösa nät som en tjänst. Detta har skett i mindre skala och vi har genomfört ett par pilotfall. Nu är vi mogna för att bredda erbjudandet, varför vi ingått ett samarbete med Aptilo Networks kring molnbaserade Wi-Fi administrations- och tilläggstjänster.

Exalt ser till att tekniken i nätverken fungerar så att företag kan fokusera sin tid och sina resurser på det de är allra bäst på – sina verksamheter. Tillsammans med Aptilo erbjuder vi ett nytt sätt att hjälpa företag med sina trådlösa teknikutmaningar. Exalt erbjuder analys, inmätning, installation, support, övervakning och en egen driftcentral 24/7/365 med certifierad personal. Inom Stockholm har vi mobila enheter så att vi kan erbjuda snabbare och bättre service. Syftet är att våra kunder ska få rätt funktion till rätt pris. Vi har märkt av ett behov av kompletterande tjänster där vi anser att samarbetet med Aptilo kommer att stärka vårt helhetserbjudande kring trådlösa nät som en tjänst.

Aptilos molnbaserade tjänst, Aptilo Guest Wi-Fi Cloud™ (GWC), erbjuder en komplett lösning för gäst Wi-Fi med stöd för infrastruktur från olika Wi-Fi leverantörer som Aruba och Cisco. I tjänsten ingår portaler som alla, även personer utan någon som helst kunskap om webbdesign, kan uppdatera och schemalägga.

Andra funktioner som Analytics ger värdefulla insikter om användarna som anslutit till gäst Wi-Fi -nätet . Aptilos tjänst fungerar utmärkt  för stora företag med många platser som kan placeras in i en trädstruktur där lokala administratörer kan utses för de olika platserna. Verktyg för att kunna ta betalt för Wi-Fi -tjänsten och marknadsföra sig mot anslutna användare finns också som en tilläggstjänst.

Jan Sjönell, VP Vice President GWC Sales och medgrundare av Aptilo berättar om samarbetet:
– Jag är väldigt glad över att vi har fått Exalts förtroende att vara med i utvecklingen av trådlösa nät som en tjänst. Det visar att vi har en bra plattform för gäst- Wi-Fi och gör saker rätt samt levererar en affärsmodell som ligger rätt i tiden. Nu när samarbetet är på plats ser jag fram emot ett långsiktigt samarbete med Exalt. Jag är imponerad över teknikkunskapen i ett litet bolag som Exalt, och hur de jobbar med nya idéer. Vi ser fram emot att utbyta erfarenheter under samarbetets gång, avslutar Jan.

Mikael Hjälm, VD på Exalt, berättar mer om hur de tänkt kring samarbetet:
– Vi är stolta att få samarbeta med Aptilo, en svensk världsledare inom sitt område. Man kan inte annat än att bli imponerad över företaget och deras produkter och tjänster med installationer i över 75 länder. Tack vare samarbetet med Aptilo kan vi inte bara erbjuda funktionsavtal, tekniker på plats och driftövervakning, här öppnar Aptilo dörren till framtida molnbaserade tilläggstjänster inom t.ex. IoT. Vi har satt igång en gemensam satsning på att hitta nya kunder. Det ska bli spännande att följa utvecklingen av samarbetet. Det här är också ett fint exempel på hur vi kan arbeta med ekosystemspartners för att erbjuda nya tjänster. Vi har lagt ner mycket tid och energi på vårt arbetssätt för att säkerställa en god kundupplevelse, kommenterar Mikael.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Hjälm, VD
08-706 76 50
mikael.hjalm@exalt.se

Om Aptilo Networks
Aptilo Networks är en ledande aktör inom system för hantering av operatörers datatjänster med avancerade funktioner för att kontrollera tillgång till Internet, styra användarupplevelsen och ta betalt. Aptilo Service Management Platform™ (SMP) har sedan 2001 levererats till över 100 operatörskunder i mer än 75 länder och givit trygga Wi-Fi uppkopplingar till tusentals företag och mer än 250 miljoner användare. För ytterligare information, se www.aptilo.com

Om Exalt AB (publ)
Exalt är genom dotterbolaget Exalt Network en helhetsleverantör av kommunikationslösningar för företag, stadsnät, operatörer, myndigheter och organisationer. Bolaget är ledande inom design, installation, drift och underhåll av kommunikationsnät på såväl aktiv som passiv nivå. Affärsidén baseras på att upprätthålla en stark position på marknaden när det gäller hög kompetens, leveranskvalitet och kostnadseffektivitet. Exalt är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001/14001 och certifierat för Robust Fiber. Bolaget är sedan 2005 noterat på Spotlight Stock Market (kortnamn EXALT). Se vidare www.exalt.se.