Konsulttjänster

Konsulttjänster

Att ta hjälp av våra konsulter ska vara flexibelt, enkelt och bidra till att ni lyckas med era mål

Vi hjälper till att skapa mervärde i era projekt och er organisation med konsulter vars specialistkompetens och erfarenhet alltid arbetar med den senaste tekniken och snabbt lär känna era behov för att förstå uppdraget. Oavsett om det handlar om kravställning, analys, design, implementation eller projektstöd har vi på Exalt engagerade konsulter med många års erfarenhet inom nätverk och säkerhet.
done_all Tekniska konsulter
done_all WiFi Survey
done_all Firewall Survey

Er organisation kanske har ett kritiskt behov och hade behövt någon helst i förrgår? Kanske har en medarbetare valt att gå vidare med kort varsel eller ni behöver tillfällig stöttning under en period med kompetens ni inte besitter internt? Eller har ni medarbetare som går på föräldraledighet? Vår flexibilitet och våra konsulters engagemang och specialistkompetenser gör att ni kan vara trygga, både vid korta uppdrag och längre strategiska samarbeten. Antingen behöver ni konsulten på plats hos er, eller så fungerar remote alternativt en hybridlösning – ni vet vad som fungerar bäst för er organisation.

Vad kan vi göra för er?

Vi kan erbjuda följande konsulttjänster:

Nätverkskonsulter

Att som organisation ta hjälp av våra nätverkskonsulter ska vara flexibelt, enkelt och bidra till att ni lyckas med era mål. Tillsammans ser vi över behoven och bestämmer när konsulten startar, vilka arbetsuppgifter och ansvar som tillhör uppdraget och hur länge konsulttjänsten behövs, självklart passar även obestämda löpande uppdrag våra konsulter bra. Våra nätverkskonsulter hjälper er med nya nätverkslösningar och optimering av er befintliga infrastruktur med allt från förstudie, design, implementation, drift, felsökning samt felavhjälpning. Våra konsulters djupa kunskap och erfarenhet om nätverksteknik är det som krävs för att kunna kartlägga behoven i er nätverksmiljö.

Säkerhetskonsulter

Att hantera sin nätverkssäkerhet är en utmaning för alla organisationer, oavsett storlek. I takt med att samhället digitaliseras blir hoten mot organisationer och företags informationstillgångar allt fler och framförallt mer avancerade. Våra säkerhetskonsulter säkerställer att er nätverksmiljö är både driftsäker och informationssäker på ett robust, skalbart och kostnadseffektivt sätt. Vi bygger hållbara och säkra nätverkslösningar. Våra erfarna säkerhetskonsulter är certifierade inom marknadens ledande produkter och kan hjälpa er organisation med drift av system, teknisk rådgivning och testning vid integration av hårdvara samt mjukvara i befintliga miljöer.

Teknisk projektledare

Våra tekniska projektledare har koll på teknikutvecklingen och kommer från en bakgrund som tekniska nätverks- och säkerhetskonsulter och har koll på alla ingående moment i projekten. Detta ser vi som en garant för ett effektivt och kvalitetsmässigt genomfört projekt där leveransen sker i tid, till rätt kvalitet och enligt budget. En teknisk projektledare kan hjälpa till i många olika situationer. Det kan vara allt ifrån att starta ett nytt projekt till att rädda ett som havererat. Vi bollar gärna era behov för att hitta den just den kompetens ni behöver.

Projektörer

Exalts projektörer hjälper våra kunder med att projektera fastighetsnätslösningar och aktiv WiFi-utrustning. Konsulten projekterar, sammanställer lösningsförslag och sköter även slutdokumentation av projekt. Våra projektörskonsulter hjälper er med projekteringar och lösningsförslag i nät när det gäller nya fastighetsnät, förändringar i befintliga infrastruktur och demontering av utrustning och nät.

Upphandlingsstöd

Exalt har installerat och underhållit nät åt flera svenska operatörer och nätägare. Vår långa erfarenhet av design och drift av nät har gett oss en bred erfarenhet av de marknadsledande produkterna från Cisco, Aruba, Fortinet, Juniper, Arista etc. Vid en upphandling av ”Nät som Tjänst” kan vi bidra med teknisk expertis samt insikter hur affärsmodeller driver leveranskvalitet av nätunderhåll, säkerhet och teknikval.

WiFi Survey

Vi mäter Wifi-nät med verktyg från Ekahau, och vår leverans är en tydlig rapport över hur täckning och Wifi-prestandan ser ut i era lokaler. Våra nätverkstekniker föreslår vilka justeringar som krävs för att nå förväntningar på ert nät. Rapporten är ett bra beslutsunderlag för nyinvestering eller justering av nätets parametrar.

Firewall Survey

Vilka hot passerar ert nuvarande skydd, hur allvarliga är dessa hot, vart kommer hoten från, och vad behöver ni göra åt detta? Våra säkerhetstekniker analyserar all trafik som passerar ert nuvarande skydd med produkter från Fortigate. Leveransen från oss är en tydlig rapport som visar vad som passerar er nuvarande brandvägg och vilka risker som identifierats. Vår analys påverkar inte er nätverk- och säkerhetsmiljö och kan göras utan några justeringar av er nätverksmiljö.

Vill du veta mer?
Hör av dig till Olivia Berggren

Konsultchef
Vad mer kan vi erbjuda?

Läs mer om våra andra tjänster

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er med snabbare och säkrare nätverkslösningar?

Kontakta oss, så berättar vi mer.

Ring +46 8 706 76 50