För operatörer

För operatörer

Vi kan operatörsnät

Våra transmissions- och fättekniker har byggt operatörsnät i hela Sverige sedan 2005. Vi bygger alltid enligt senaste standard och lämnar inget åt slumpen. Vi hjälper till med er 5G-uppbyggnad men även med nedmontering av gammal utrustning, inget jobb är för litet för oss!
done_all Certifierade
done_all 24/7
done_all Rikstäckande
Vad kan vi göra för er?

Vi erbjuder följande lösningar:

Nybyggnation och demontering av teknikrum

Vi är er partner vid nybyggnation och kan hjälpa er från nätplaneringsstadiet till byggnation och installation av teknikrum, vi gör även flytt och/eller demontering av utrustning.

Network SWOP

Exalt levererar varje år nya och uppgraderade nät till svenska operatörer och nätägare. Vi vet hur viktigt det är att arbetet med migrering till nya nät och plattformar kan ske utan kundavbrott och inom utsatta servicefönster. Våra tekniker hanterar flödet av utrangerad utrustning, säkerställer att all data/konfigurationer är förstörd och att material återvinns.

Övervakning & felavhjälpning

Vårt team av nätverkstekniker felsöker kunders nät, våra övervakningssystem signalerar att något inte beter som brukligt i nätet och det triggar vår felavhjälpning och övervakningsteam. Våra tjänster innebär att Exalt ser avvikelser och fel innan kunden upplever det. Ofta tror våra kunder att det är fel på deras wifi, felsökningen konstaterar oftast att felet kan vara längre in i kundens nättopologi. Det som inte kan felavhjälpas via fjärrstyrda konfigureringar eller ändringar hanterar vi med reservdelar på lager så snabba utbyten kan ske dygnet runt. Exalt arbetar med flera olika nät som består av flera olika tillverkares utrustning.

24/7 Tekniker på plats

Beredskap med utryckning och tekniker på plats. Exalt erbjuder beredskapsavtal dygnet runt, året runt för att upprätthålla era samhällsviktiga och affärskritiska funktioner i era nät. Våra tekniker hjälper er med felsökning och reparation enligt överenskommet SLA.

5G inomhus

En fastighet som är utrustad med 5G blir mer attraktiv för hyresgäster tack vare att teknologin möjliggör för bättre och mer pålitlig utveckling och produktion av olika slag med hjälp av 5G uppkoppling. För uppkoppling av hårdvara för 5G i fastigheter behövs ett robust och pålitligt nätverk i din fastighet. Vi hjälper till att projektera, installera och underhålla ditt fastighetsnät och 5G-komponenter.

xWDM

Vår goda kunskap om xWDM/IP-installationer är något ni som kund kan känna er trygga med. Vi hjälper er med installation av samtlig hårdvara inom IP, fiber och transmission, koppling av länkar, konfigurering och driftsättning av hårdvara och inmätning.

Nätplanering

Oavsett om det är ett stadsnät och hundratals bostadsrättföreningar eller om det är ett säkerhetsnät för en specifik kund med multisitelösningar med starka krav på redundans och säkerhet, så har Exalt designat och fortsatt övervakat dessa nät. Vi är vana vid att designa om kundernas befintliga nät, då kraven på säkerhet, redundans och kapacitet har förändrats. Vår breda kompetens inom flera olika marknadsledande systemleverantörer gör att Exalt kan designa nät och nätfunktionalitet utan att vara begränsade till kundens befintliga leverantörer och därmed leverera kostnadseffektiva nätlösningar.

Certifierade fibertekniker

Vi har egna fibertekniker som har kompetensnivå för att självständigt göra installations- och underhållsarbeten i den svenska fiberoptiska infrastrukturen.

Konsulttjänster

Vi hjälper till att skapa mervärde i era projekt och er organisation med konsulter vars specialistkompetens och erfarenhet alltid arbetar med den senaste tekniken och snabbt lär känna era behov för att förstå uppdraget. Oavsett om det handlar om kravställning, analys, design, implementation eller projektstöd har vi på Exalt engagerade konsulter med många års erfarenhet inom nätverk och säkerhet.

Vill du veta mer?
Hör av dig till Fredrik Grähs

Affärsområdeschef Säker Kommunikation
Vad mer kan vi erbjuda?

Läs mer om våra andra tjänster

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er med snabbare och säkrare nätverkslösningar?

Kontakta oss, så berättar vi mer.

Ring +46 8 706 76 50